Bayreuth a fost atestat oficial ca oras in 1248.
Stema veche a orasului dateaza din 1429, elementele principale fiind doua unelte taranesti. Aceleasi semne au fost folosite si pe monezile orasului in secolul al XV-lea.
Pe 22 decembrie 1457 Albrecht Achilles a declarat in mod oficial emblema actuala a Bayreuthului dar, asa cum se obisnuia la acea vreme, emblema purta stema si armura familei (imaginea de mai jos). Ea reprezinta emblema dinastiei Hohenzollern (patratele alb negru) insotita de leul ca emblema a Nürnbergului.
A ramas nechimbata pana in 1810, cand orasul a devenit parte a Bavariei; atunci au fost adoptate culorile bavareze si patratele alb-negru au devenit albastru-argintii iar leul negru si-a schimbat culoarea in albastru.
Din secolul al XIX-lea este folosita din nou vechea stema a orasului.
(Sursa: www.ngw.nl)


Sankt Hedwig Sankt Hedwig Sankt Hedwig
Casa memoriala Wagner Festspielhaus Opera Bayreuth
Primaria veche Bayreuth Uni-Bayreuth Uni-Bayreuth
Eremitage Eremitage Eremitage Eremitage Eremitage
Eremitage Schloß Fantasie Schloß Fantasie Schloß Fantasie
Tierpark Tierpark Tierpark
Bayreuth-ul e unul din cele mai linistite orase din lume, unde in duminicile insorite poti auzi cum creste iarba. Aci a vrut soarta sa sed vreo cativa anisori si inevitabil m-am indragostit de urbea cu pricina.

Desi vestit pentru opera construita de Wagner (Festspielhaus), mai dragute sunt cladirile din centrul vechi pe langa care sunt o multime de terase. Facand cinste Bavariei, toata lumea bea bere si infuleca wursti (adica carnati) - un peisaj splendid!

Are o universitate destul de buna cunoscuta pentru facultatea de economie si pentru laboratoarele de temperaturi joase de la fizica. In plus mai e un parc (Tierpark) cu tot felul de animale (capre, cerbi, pauni si alte zburatoare) in care ratele agresive iti fura painea din mana.

In varful unui deal de la marginea orasului e un fel de conac-castel-cladire monumentala (Eremitage) ornata cu pietricele colorate. Cand eram copil mai gaseam pietricele de acelea prin mormane de pamant iar aici pare ca au scociorat o gramada de timp. E o jucarie frumoasa.