Kulmbach (Germania)

Patratele alb-negru din partea dreapta a stemei reprezinta blazonul personal al familiei Hohenzollern. Partea stanga reprezinta leul si vulturul, semne luate de pe blazoanele contilor de Andechs si Meranien. Stema a fost adoptata oficial in 1922 dar a aparut in forma si culorile de azi inca din 1569. (Sursa: www.ngw.nl)
Istorie

In 1135 castelul Plassenburg este mentionat pentru prima data intr-o sursa scrisa; el apartine contilor de Diessen Diessen-Andechs.

Kulmbach a fost declarat oras in secolul al XIII-lea. In 1397 a devenit asezare principala a familiei Hohenzollern.

In 1421 marchizul Friedrich I stabileste aici centrul administrativ al domeniului Brandenburg-Kulmbach (cunoscut si ca Brandenburg-Bayreuth).

In 1451 marchizul Albrech Alcibiades devine conducatorul regiunii si fiind un iubitor al luptelor si puterii poarta cateva razboaie cand de partea imparatului, cand de partea adversarilor lui, reusind sa cucereasca Nürnbergul. Intr-un final intreg teritoriul sau este pierdut in favoarea inamicilor.

In 1550 marchizul Albrech Alcibiades angajeaza specialisti italieni care construiesc trei bastioane moderne italiene si o buna parte din zidul exterior. Astfel devine Plassenburgul a doua fortificatie cu bastioane din regiune dupa Nürnberg.

In 1554 Plassenburgul este distrus in "Bundesständischen Krieges".

In 1562 marchizul Georg Friedrich angajeaza pe maestrul constructor Caspar sub conducerea caruia a avut loc reconstrutia castelului in stil renascentist.

In toamna anului 1632 trupele marchizului de Grana au atacat orasul si au ucis locuitorii. Soldatii care veneau sa ceara un tribut de 10 mii de guldeni au fost intampinati cu focul tunurilor.

In 1792 dupa abdicarea ultimului marchiz francon Christian Friedrich Carl Alexander, Plassenburgul a intrat sub conducerea prusacilor.

(sursa: www.burgenwelt.de)