Salzburg (Austria)

Stema are la baza blazonul personal al Ducelui Philipp de Carintia - arhiepiscop de Salzburg intre 1246 si 1256. Coroana de pe stema actuala a fost adaugata in 1805, cand Salzburgul a devenit provincie independenta a Imperiului Austro-Ungar.
(Sursa: www.land.heim.at)Cea mai frumoasa cetate din cate am vazut, daca as avea un munte de aur ar fi prima mea alegere in domeniu de locuinta.

Istorie

Festung sau Fortareata Hohensalzburg este cea mai mare fortareata din Europa centrala pastrata intacta.

Nu a fost niciodata cucerita in istoria ei!!! A fost o singura data predata fara lupta, lui Napoleon.

A fost intemeiata in 1077 de arhiepiscopul Gebhard von Salzburg insa fortifiicatiile au fost largite sub conducerea diferitilor viitori conducatori.

In secolele 15 si 16 in timpurile tulburi ale Razboiului Ungar si ale Razboiului Taranesc in care Salzburgul a fost implicat, arhiepiscopii s-au refugiat in Fortareata Hohensalzburg. In aceasta perioada s-a construit sala armelor si granarul, iar cladirea principala a fost largita. Arhiepiscopul Leonhard von Keutschach (1495 - 1519) a largit fortareata si exteriorul ei a ramas relativ neschimbat de atunci. Una din cele mai tarzii imbunatatiri a fost adaugarea Bastionului Kuenberg.

Fortareata a servit si ca inchisoare, de exemplu printul arhiepiscop Wolf Dietrich a fost tinut captiv aici cinci ani pana la moarte sa in 1617 de catre nepotul si succesorul sau Markus Sittikus.

(sursa: http://www2.salzburg.info/sehenswertes_30.htm)